söndag 25 april 2010

2010, Vecka 16, You scratch my back...

DN rapporterar att sexköpare får betala för låga böter. Som exempel tar artikeln upp en politiker som har en årsinkomst på 700.000 som fått 30 dagsböter a 50 kronor för ett försök att köpa sex av en minderårig flicka.Vidare skrivs det att det ofta är högavlönade sexköpare som får minimala böter.

Detta är ju för f-n helt otroligt. Först försöka utnyttja en minderårig och sedan komma undan med en struntsumma. Något är fel i samhället när det verkar ok för högavlönade att mer eller mindre ostraffat komma undan med något så vidrigt som sexköp av minderåriga.

För att illustrera det absurda i det hela kan vi jämföra med forkörningsböter.
Att köra 1-10 km/h för fort på 50-väg eller väg med lägre hastighet kostar 2000:-
Att köra 1-10 km/h för fort på väg med högre hastighet än 50 kostar 1500:-

Ett annat belopp som sticker ut:
Om du som förare inte sett till att minderårig använder bilbälte: 2500:-

Det är alltså dyrare att köra något fortare än hastighetsgränsen än att bli påkommen att försöka köpa sex av en minderårig. Och om minderårig inte har bälte är det alltså dyrare än att som höginkomsttagare att försöka köpa sex av minderårig.

Detta är puckat!
Eller ska vi säga, "you scratch my back...I scratch yours"

DN, Aftonbladet,

7 kommentarer:

  1. Nu är det ju så att inte köra för fort och bilbälte är viktiga för att bibehålla säkerheten för människor i trafiken.

    Moralbrott som sexköp, där det inte finns några offer, inga gärningsmän, är ur ett rättsperspektiv svårt att straffa. Rationella och intelligenta människor inser hur fel det är att straffa de som inte följer "rätt" (kristen/muslimsk/feministisk) moral.

    Vad gäller politikern så visste han inte att tjejen var minderårig och han åtalades aldrig för något sådan brott (om jag inte blandarsamma detta med ett annat fall).

    SvaraRadera
  2. Du har rätt om säkerheten med bilbälten.

    Men att sexbrott inte har några offer är väl fel. Unga östkvinnor tas hit för enbart en sak och utnyttjas av värre människor än politikern, men personer som politikern bidrar förutom moralbrott till att denna verksamhet kan fortsätta.

    Jo, det är ju en vanlig ursäkt bland folk som utnyttjar minderåriga
    -" Jag visste inte att hon var minderårig"

    SvaraRadera
  3. Du måste skilja på brott och brott. Att sälja sex är utan offer per definition - jag/du/han/hon väljer att sälja sex. Att tvinga någon annan att mot dennas vilja utföra ett arbete, dvs tvång/slaveri är en helt annan femma och där bör man straffa gärningsmännen.

    Om man legaliserar prostitution så försvinner också trafficingen. En öppen vit marknad kan kontrolleras och torskar kan anmäla om de misstänker trafficing. Precis som du inte vill få din rygg masserad av en person som tvingas till detta vill inte torsken få sex av någon som tvingas.

    Ang. tjejen. Det är hyfsat vanligt att unga personer ljuger om sin ålder. Särskilt om den lilla lögnen betyder att hon tjänar kanske 1000 kronor eller inte.

    SvaraRadera
  4. Varför måste jag skilja på brott och brott?

    Politikern har brutit mot en lag, att få en minimal påföljd av detta gör inte brottet till ett mindre brott.

    Det finns inget offer förrän man krockar och ditt barn sitter utan bilbälte. Bör vi då enligt din logik inte anse detta vara ett brott utan offer också? Jag menar, det finns ju inget offer utan krock på samma sätt som du menar att ett brott mot sexköpslagen inte ska ge mer än minimalt bötesbelopp då bara för att det är ett brott utan offer.

    Verkar som du vill ha en legalisering av något som i och för sig räknas som världens äldsta yrke. Men som ofta kommer från en dålig kvinnosyn.

    SvaraRadera
  5. "Varför måste jag skilja på brott och brott? "

    Du blandar ihop trafficing och sexköp. En sexköpare ska inte straffas för att sexsäljaren kunde ha varit trafficerad. Om sexköpare avsiktligen köper en trafficerad, då kan vi börja diskutera straff.


    Bilbälteslagen är bra för att den har en bevisad positiv effekt. Vi vet att fler räddas än skadas (varje år dödas och skadas ett antal människor just av bilbältet).

    Prostitutionslagen är dålig för att den har en bevis negativ effekt. Vi vet att lagen gör livet sämre för sexsäljare. Vi vet att organiserade kriminella gynnas av lagen. Vi vet att trafficing ökar med lagen.

    Din bilanalogi är för märklig för att kommentera. :)

    Jag är för avkriminalisering av prostitution. Dvs samma regler som gäller för massage av ryggen ska gälla för massage av könet. Och den dåliga kvinnosynen kommer från feminister, konservativa och religiösa som inte accepterar kvinnor som är oberoende och starka.

    SvaraRadera
  6. Nej, jag blandar inte ihop trafficing och sexköp. Jag tror dock att det trafficing finns då det är för billigt att bryta mot den lag vi har.

    Att legalisera prostitution får nog tyvärr inte bort trafficing. Lika lite som att supandet minskar om man släpper alkoholen fri. Eller att minderåriga röker mindre om man tillåter dessa att röka. Inte heller en avkriminalisering av narkotika skulle få en positiv effekt.

    Att jämföra sexköp med ryggmassage är väl en analogi som absolut är för märklig att kommentera ;). Tror inte det skulle uppskattas av massörer att likställas med prostituerade.

    SvaraRadera
  7. Återigen försöker du dig på märkliga analogier. Gratis alkohol skulle innebära ökat supande men smugglingen av alkohol, alltså trafficking av sprit, skulle minska drastiskt. Varför springa över ån för vatten, typ.

    SvaraRadera