onsdag 3 februari 2010

2010, Vecka 5: Risbråket

Läst i Metro, Stockholmsupplagan 2:a februari, 2010.

Två kvinnor som sedan två veckor går på en diet utan att äta kolhydrater bestämmer sig för att gå på Rice i Stockholm. Lägg gärna märke till namnet på restaurangen för det är just det bråket handlar om: RIS.

Vad var det då som hände?

De två kvinnorna äter som sagt inte kolhydrater eftersom de går på en diet. På Rice kan man beställa buffé på lunchen och kan välja mellan olika kinesiska rätter, men de har också sushi-buffé. Kvinnorna bestämmer sig för att äta buffé som de flesta andra på lunchen.

Efter ett tag märkte de som jobbar på restaurangen att kvinnorna plockar bort riset från sushin, de äter ju som bekant inte kolhydrater, så personalen påpekar detta och tycker de ska beställa mat från menyn i stället. Som jag förstår går kvinnorna och plockar från buffén igen och personalen ber då kvinnorna att lämna restaurangen.

Kvinnorna tycker att då de beställt buffé så får de äta vad de vill, de känner sig också förnedrade av att blivit behandlade så här.

Vad är det som är puckat med det här?

  • Om man äter buffé så får man naturligtvis äta vad man vill; det betyder dock inte att det är ok att man kan kasta vad och hur mycket man vill.
  • Om man går på en diet som innebär att man inte ska äta kolhydrater så kanske man inte ska gå till en restaurang som heter Rice och där just riset är ganska centralt. Det finns en hel del restauranger i Stockholm som inriktar sig på olika typer av dieter.
  • Att de går till Metro och berättar sin historia och tror att de inte gjort något fel alls.
Vad tycker du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar