söndag 14 februari 2010

2010, vecka 6: Det som göms i snö...

Kommer fram i tö....
Men inlägget skulle lika gärna kunnat heta Svågerpolitik.

Det här gäller inte en enskild person, utan kanske rent av politiker i allmänhet. Just detta gäller att några moderater misstänks för valfusk och oärlig rekrytering av medlemmar för att vinna röster i provval. Allt för att hamna på listan för riksdagsval. Flera av dem är antingen släkt eller är chef för en god vän. Vi såg ju efter regeringsskiftet förra gången att moderater kanske inte är det bästa på att följa regler, med utnyttjande av svart arbetskraft med mera. Inte för att jag tror moderaterna egentligen är sämre än andra politiker, bara det att just nu är det de som upptäckts.

Vad är det som är puckat med detta? Jo det är valår. Inte för att det är ok att mygla annars, men att gör det under ett valår är väl extremt puckat?

Ett annat inlägg i Aftonbladet tyder också på politikers benägenhet att ljuga och bedra.Maud Olofssons tydlighet när det gäller Vattenfall har saknats, tydligen visste hon att Vattenfall varit i pant redan nio månader innan saken blev känd. Kommentar? Uppgifterna var inte tillräckligt tydliga. Nej, de var ju skrivna av jurister Mona, men du ska väl klara av att tolka sådant, du är ju minister.

DN, SvD, Expressen, Aftonbladet, DN2, DN3,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar